Tours in Peru

Rondreizen in Peru

We hebben drie verschillende tours samengesteld om je een beetje een idee te geven of wat mogelijk is, maar al deze tours kunnen naar je persoonlijke wensen aangepast worden.

Tour 1 “ Inkas van Peru”
Duurt slechts 6 dagen en erg geschikt voor mensen die niet zoveel tijd hebben maar wel graag de hoogtepunten van de Inca geschiedenis willen zien. De meeste tijd wordt doorgebracht in de Cuzco regio. Cuzco was de hoofdstad van het Inca keizerrijk en hier bevinden zich de meeste en beste inca constructies.

Tour 2 “Inkas van Peru en het Amazone gebied”
Deze tour bezoekt dezelfde regio als tour 1, maar aan het einde zijn er nog twee extra dagen aan vast geplakt om het Amazone gebied te bezoeken. Deze tour duurt 8 dagen en is geschikt voor die mensen die willen profiteren van het feit dat Cuzco zeer nabij het Amazone gebied gelegen is. Veel mensen beseffen niet dat het Amazone gebied slechts 30 minuten vliegen verwijderd is van Cuzco

Tour 3 “Zuid Peru” 
Duurt 11 dagen en bezoekt de meest aantrekkelijke toeristische attracties in het zuiden van Peru. Je bezoekt onder andere Lima, Arequipa, Puno, Cusco, de Colca vallei, het Titicaca meer en natuurlijk Machu Picchu.

 

TOUR 1: “DE INCAS VAN PERU”

Deze korte tour van slechts 6 dagen neemt je mee naar de kern van het oude Inca rijk en is een goede introductie tot de Inca cultuur. Deze tour is bijzonder geschikt voor diegenen die niet veel tijd hebben, maar wel alle hoogtepunten van de Inca cultuur in de Cuzco regio willen zien.

DAG 1; Aankomst in Lima. Je wordt opgehaald van het vliegveld en vervoerd naar een hotel in de wijk Miraflores. De rest van de dag is vrij.

DAG 2; ’s Ochtends wordt je van het hotel opgehaald om naar het vliegveld van Lima te gaan voor de 1 uur durende vlucht naar Cuzco. Aankomst in Cuzco en vervoer naar een hotel.

’s Middags doe je een stadstour. Deze stadstour in en rondom Cuzco duurt ongeveer drie en een half uur met bezoeken aan de kathedraal, Qoricancha, en de nabij gelegen ruïnes van Sacsayhuaman, Tambomachay, Pukarara en Qenko. Om al deze plaatsen te kunnen bezoeken heb je een speciaal toegangskaartje nodig (BTG). Dit toegangskaartje zit bij de prijs inbegrepen.

DAG 3; EXCURSIE NAAR DE HEILIGE VALLEI (Sacred Valley). Vertrek om 08.30 uur. Deze excursie duurt de gehele dag en gaat elke dag van de week. Je bezoekt de markt plaats Pisaq, de ruïnes van Ollantaytambo en het kleine dorpje Chincheros. Lunch is inbegrepen in een restaurant in de Heilige Vallei.

DAY 4; EXCURSIE NAAR MACHU PICCHU. Deze excursie duurt de gehele dag. Je wordt opgehaald van het hotel en naar het station gebracht. De comfortabele toeristen trein rijdt tot Aguas Callientes. Hier vandaan gaan bussen naar de ruïnes (+/- 20 min). Een begeleide tour door de ruïnes van Machu Picchu met Engels sprekende gids duurt ongeveer twee en een half uur. Hierna is er de mogelijkheid om te lunchen (niet inbegrepen). Dan is er nog wat extra tijd om nog eens rond een gedeelte van de ruïnes te gaan alvorens de bus en trein terug naar Cuzco te nemen. Je wordt van de trein opgehaald en weer naar het hotel vervoerd.

DAG 5; Vervoer van het hotel naar het vliegveld van Cuzco voor de 1 uur durende vlucht naar Lima. Je wordt opgehaald van het vliegveld in Lima en keert terug naar een hotel in Miraflores.’s Middags is er een stadstour in Lima .

DAG 6 Vervoer van het hotel naar het vliegveld van Lima voor je internationale vlucht.

 

TOUR 2: “DE INCAS VAN PERU EN HET AMAZONE GEBIED”

Deze tour van 8 dagen neemt je mee naar de kern van het oude Inca rijk en naar het Amazone gebied nabij Puerto Maldonado. Het is een goede introductie tot de Inca cultuur en eveneens geeft het een goed idee wat het Amazone gebied te bieden heeft. Deze tour is bijzonder geschikt voor diegenen alle hoogtepunten van de Inca cultuur in de Cuzco regio willen zien en eveneens willen profiteren van het feit dat Cuzco zeer nabij het Amazone gebied ligt.

DAG 1; Aankomst in Lima. Je wordt opgehaald van het vliegveld en vervoerd naar een hotel in de wijk Miraflores. De rest van de dag is vrij.
DAG 2; ’s Ochtends wordt je van het hotel opgehaald om naar het vliegveld van Lima te gaan voor een 1 uur durende vlucht naar Cuzco. Aankomst in Cuzco en vervoer naar een hotel in Cuzco.

’s Middags doe je een stadstour. Deze stadstour in en rondom Cuzco duurt ongeveer drie en een half uur met bezoeken aan de kathedraal, Qoricancha, en de nabij gelegen ruïnes van Sacsayhuaman, Tambomachay, Pukarara en Qenko. Om al deze plaatsen te kunnen bezoeken heb je een speciaal toegangskaartje nodig (BTG). Dit toegangskaartje zit bij de prijs inbegrepen.

DAG 3; EXCURSIE NAAR DE HEILIGE VALLEI (Sacred Valley). Vertrek om 08.30.Deze excursie duurt de gehele dag en gaat elke dag van de week. Je bezoekt de markt plaats Pisaq, de ruïnes van Ollantaytambo en het kleine dorpje Chincheros. Lunch is inbegrepen in een restaurant in de Heilige Vallei.

DAG 4; EXCURSIE NAAR MACHU PICCHU. Deze excursie duurt de gehele dag. Je wordt opgehaald van het hotel en naar het station gebracht. De comfortabele toeristen trein rijdt tot Aguas Callientes. Hier vandaan gaan bussen naar de ruïnes (+/- 20 min). Een begeleide tour door de ruïnes van Machu Picchu met Engels sprekende gids duurt ongeveer twee en een half uur. Hierna is er de mogelijkheid om te lunchen (niet inbegrepen). Dan is er nog wat extra tijd om nog eens rond een gedeelte van de ruïnes te gaan alvorens de bus en trein terug naar Cuzco te nemen. Je wordt van de trein opgehaald en weer naar het hotel vervoerd.

DAG 5; Vervoer van het hotel naar het vliegveld van Cuzco voor de 30 minuten durende vlucht naar Puerto Maldonado. Je wordt op het vliegveld van Puerto Maldonado opgewacht en meegenomen naar de haven. Hier wacht een boot met buitenboord motor die je naar het onderkomen in het oerwoud zal brengen. Dit gedeelte van de reis duurt ongeveer 2 uur. Bij de tijd dat je hier aankomt is het tijd voor lunch. Een korte siësta en vervolgens een korte verkenningstocht naar een nabij gelegen eiland waar het niet al te moeilijk is om apen te zien. Diner en een uitstapje per boot om kaaimannen te zoeken die langs de oever van de rivier liggen te rusten.

DAG 6: Een vroeg ontbijt en vervolgens een tocht per voet door het oerwoud. Er zijn 2 mogelijkheden. Voor diegenen die een lange tocht willen maken is er de mogelijkheid om naar Cocha Perdida te lopen. Deze tocht duurt alles bij elkaar ongeveer 7 uur (heen en terug), maar slechts 30 minuten lopen van de lodge ligt het eveneens prachtige meertje Apu Victor. Bij beide meertjes zijn er volop kansen om allerlei verschillende vogels waar te nemen zoals parkieten, papegaaien, toekans, reigers en vele andere.

Na de lunch is er een korte siësta en in de namiddag bezoeken we per boot een familie die aan de oevers van de rivier woont om een idee te krijgen hoe het dagelijkse leven is in het Peruviaanse Amazone gebied.
DAG 7; Ontbijt en dan terug per boot naar Puerto Maldonado voor de 2 uur durende vlucht naar Lima. Je wordt opgehaald van het vliegveld in Lima en keert terug naar het hotel in Miraflores.

DAG 8; Vervoer van het hotel in Miraflores naar het vliegveld van Lima voor je internationale vlucht.

 

TOUR 3: “ZUID PERU”

Deze tour van 11 dagen bezoekt de meest aantrekkelijk toeristen attracties in het zuiden van Peru. Je bezoekt onder andere Lima, Arequipa, Puno, Cusco, de Colca vallei, het Titikaka meer en Machu Picchu. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn is het mogelijk om een verlenging te doen van 3 dagen om de Nazca lijnen en de Ballestas eilanden te bezoeken.

DAG 1; Aankomst in Lima. Je wordt opgehaald van het vliegveld en vervoerd naar een hotel in de wijk Miraflores. De rest van de dag is vrij.

DAG 2; ‘s Ochtends wordt je van het hotel opgehaald om naar het vliegveld van Lima te gaan voor een 70 minuten durende vlucht naar Arequipa. Aankomst in Arequipa en vervoer naar een hotel dat gelegen is in de buurt van het hoofd-plein van Arequipa. De rest van de dag is vrij om in Arequipa rond te lopen. Wij suggereren een bezoek aan het Santa Catalina klooster.

DAG 3; Je wordt opgehaald van het hotel rondom 08.30 uur voor de start van een reis van ongeveer 5 uur naar Chivay. Onderweg zullen we verscheidene malen stoppen om fotos te nemen. Er is goede kans dat we vicuñas, viscachas en vogels (onder meer de flamingos) zullen zien. Ook zullen we toppen van verschillende vulkanen kunnen zien. Het hoogste punt van deze reis ligt op 4850 meter boven zeeniveau.

Verwachte aankomsttijd in Chivay is rondom 13.30 uur waar we meteen naar het geplande hotelletje gaan. De rest van de dag is vrij om de omgeving te verkennen. Er zijn warme natuurlijke bronnen in de buurt waar men kan baden. ’ s Avonds is er de mogelijkheid om een folkloristische show te bezoeken.

DAG 4; We hebben een vroeg ontbijt en verlaten het hotel om 06.30 om verder te reizen naar Cruz de Condor. Een tocht van ongeveer anderhalf uur. Hier hebben we een goede kans om relatief laag vliegende condors te zien. We verblijven hier voor ongeveer een uur alvorens terug te keren naar Chivay. Onderweg zullen we stoppen bij diverse uitzichtpunten en ook nemen we een kijkje in enkele dorpjes zoals Pincholle, Maca en Yanque. In Chivay is er de mogelijkheid om nog even te lunchen (vrijblijvend) en dan reizen we door  naar Puno waar we aan het begin van de avond in het hotel zullen aankomen.

DAG 5; Vandaag bezoeken we Uros eilanden in het Titikaka meer en de pre-Inca graftorens van Sillustani.

Je wordt opgehaald van het hotel rondom 09.00 uur en begeleid naar de haven van Puno. Hier vandaan is het ongeveer 40 minuten naar de Uros eilanden. Op het moment zijn er een stuk of veertig eilanden en wij bezoeken er drie. Tijdens deze excursie is er eveneens de mogelijkheid om een tochtje te organiseren op een originele rietboot

De pre-Inca ruïnes van Silustani liggen zo’n 30 kilometer van Puno verwijderd. Hier staan verscheidene graf torens ook bekend onder de naam Chullpas. Je wordt van het hotel opgepikt rondom 14.30 uur en de reis hiernaar toe duurt 45 minuten. We verblijven hier voor 2 uur en aan het eind van de middag zijn we weer terug bij het hotel in Puno.

DAG 6; Op de dagen dat de trein gaat nemen we de trein naar Cusco. Deze treinreis duurt 10 uur en de uitzichten vanaf de trein zijn overweldigend met verschillende facetten van het hoog plateau gedurende het eerste gedeelte van de reis en berg panorama’s gedurende het tweede gedeelte van de reis. Dit gedeelte van de trein heeft een speciaal observatie platform.

Indien de trein niet gaat wordt deze reis gedaan in een speciale bus voor toeristen. De bus neemt bijna geheel dezelfde route als de trein.

Je wordt in Cuzco opgewacht en naar het hotel gebracht.

DAG 7; Excursie naar de Heilige vallei (Sacred valley): Vertrek om 08.30. Deze excursie duurt de gehele dag en gaat elke dag van de week. Je bezoekt de markt plaats Pisaq, de ruïnes van Ollantaytambo en het kleine dorpje Chincheros. Lunch is inbegrepen in een restaurant in de Heilige Vallei.

DAG 8; Een vrije ochtend om Cuzco te verkennen. ’s Middags doe je een stadstour. Deze stadstour in en rondom Cuzco duurt ongeveer drie en een half uur met bezoeken aan de Qoricancha, en de nabij gelegen ruïnes van Sacsayhuaman, Tambomachay, Pukarara en Qenko. Om al deze plaatsen te kunnen bezoeken heb je een speciaal toegangskaartje nodig (BTG). Dit toegangskaartje zit bij de prijs inbegrepen

DAG 9; Excursie naar Machu Picchu: Deze excursie duurt de gehele dag. Je wordt opgehaald van het hotel en naar het station gebracht. De comfortabele toeristen trein rijdt tot Aguas Callientes. Hier vandaan gaan bussen naar de ruïnes (+/- 20 min). Een begeleide tour door de ruïnes van Machu Picchu met Engels sprekende gids duurt ongeveer twee en een half uur. Hierna is er de mogelijkheid om te lunchen (niet inbegrepen). Dan is er nog wat extra tijd om nog eens rond een gedeelte van de ruïnes te gaan alvorens de bus en trein terug naar Cuzco te nemen. Je wordt van de trein opgehaald en weer naar het hotel vervoerd.

DAG 10Vervoer van het hotel naar het vliegveld van Cuzco voor de 1 uur durende vlucht naar Lima. Je wordt opgehaald van het vliegveld in Lima en keert terug naar het hotel in Miraflores. ’s Middags is er een stadstour in Lima .

DAG 11; Vervoer van het hotel in Miraflores naar het vliegveld van Lima voor je internationale vlucht.

 

De spirit van onze tours; 
Alle tours hierboven vermeld kunnen aangepast worden naar je persoonlijke wensen. Het is bijvoorbeeld mogelijk voor diegenen geïnteresseerd om een verlenging te doen van 3 dagen om de Nazca lijnen en de Ballestas eilanden te bezoeken.

Al onze tours beginnen en eindigen op het vliegveld in Lima. Internationale vluchten naar en vanaf Lima zijn dus nooit inbegrepen. Vanaf het moment dat je in Lima aankomt is de organisatie in onze handen. Ofschoon je niet in groepsverband reist zal er in iedere plaats een Engels sprekende vertegenwoordiger van ons reisbureau zijn die met je in contact treedt om het lokale programma van die plaats met je door te nemen en al je eventuele vragen te beantwoorden.
Het is mogelijk om de tour elke dag van de week te beginnen. Al onze excursies zijn gebaseerd op het systeem plek in de bus, het zo geheete “pool systeem”. Dit betekent dat je de dagelijkse excursies naar de plaatselijke attracties met andere mensen samen doet. Dit is een uitstekende mogelijkheid om anderen te ontmoeten. Er is altijd een Engels sprekende gids.

Je verblijft in hotels van je keuze. Veel mensen kiezen voor toeristen hotels, maar in geval je liever verblijft in 4 of 5 sterren hotels dan kunnen we dat natuurlijk ook voor je organiseren.