Lima

Lima stad der Koningen

Lima, de hoofdstad van Peru, heeft goede verbindingen per vliegtuig naar de meeste Europese, Noord en Zuid-Amerikaanse steden. Vanuit Lima zijn er ook goede verbindingen naar de meeste steden in het binnenland, maar Lima heeft meer te bieden dan een vliegveld om over te stappen.

Gedurende de zeventiende eeuw was Lima een der rijkste steden ter wereld. Deze rijke geschiedenis is nog steeds duidelijk waarneembaar voor de huidige bezoeker. Lima is een levendige stad met meer dan 8 miljoen inwoners. Het is een prima combinatie van historische gebouwen, interessante musea, moderne winkelstraten en veelzijdige restaurants met internationale en Peruviaanse specialiteiten.

Wij bevelen aan in Lima:

STADSTOUR LIMA  KOLONIALE STAD EN MODERNE STAD

Deze tour duurt 4 uur en vertrekt dagelijks om 9.15 en 14.15, maar gaat niet op maandag.

Je wordt opgehaald van je hotel en vervoert naar de overblijfsels van een pre-inca site genaamd Pucllana dat dateert van de vierde eeuw en door de Incas “Heilige Stad” werd genoemd, We zien hier een piramide die typerend is voor pre-inca constructies langs de peruviaanse kust.

Hier vandaan gaan we naar het historische centrum van Lima. Dit omvat onder andere Plaza San Martin met een standbeeld van de Bevrijder met dezelfde naam, het Hoofd-plein met aanliggende gebouwen zoals de Kathedraal, het Paleis van de Bisschop, het Paleis van de President, het Stadhuis en het treinstation vanwaar de trein vertrekt die “de hoogste treinreis ter wereld” doet. Dit is ook het gedeelte van Lima waar je veel koloniale huizen met karakteristieke balkonnetjes aantreft.

In het oude stads-centrum bezoeken we twee gebouwen, het Museum Banco Central de Reserva (gesloten op zaterdagmiddag, zondagmiddag) met een pracht collectie textiel, aardewerk en objecten van zilver en goud. Dit is allemaal pre-Colombiaans dus van voordat de Spanjaarden arriveerden. Het tweede gebouw dat we bezoeken in het historische centrum is het San Francisco klooster. Behalve veel objecten uit het koloniale tijdperk is er een bibliotheek, een koor en zijn er ondergrondse gewelven met duizenden beenderen.

We verlaten nu het historische centrum en gaan richting San Isidro naar de Golfclub, het Olivos park en van hier naar Miraflores waar een gloednieuw winkel / vermaak centrum prachtige uitzichten over de Stille Oceaan biedt.

 

HET GOUD MUSEUM IN LIMA

Deze excursie duurt ongeveer drie en een half uur en vertrekt dagelijks om 14.15.

Tijdens onze toer naar het goud museum staar je naar een enorme hoeveelheid artikelen gemaakt van goud door pre-Colombiaanse culturen. Er zijn absoluut pronkstukken van zilver, goud en edelstenen vervaardigt door de “vroege Peruvianen”.

Op een andere vloer is een imponerende wapen collectie met wapens van al over de wereld. Behalve wapens zijn er ook allerlei uniformen en deze gehele collectie wordt beschouwd als een der meest complete in de gehele wereld.

Op de bovenste etage is een verzameling antieke tapijten , sommige vele honderden jaren oud.

 

HET ARCHEOLOGISCHE MUSEUM EN HET LARCO MUSEUM

Deze tour vertrekt dagelijks om 9.15 en 14.15, maar gaat niet op maandag.

In deze excursie zal je twee musea bezoeken, Larco Museum en het Archeologisch Museum met een van de grootste goud, aardewerk, textiel en kunst collecties in Zuid Amerika. Het betreft hier pre-Colombiaanse culturen van Peru en de rest of de nieuwe wereld.


NATIONAL MUSEUM OF ARCHAEOLOGY, ANTHROPOLOGY AND HISTORY.
 Dit museum is gevestigd in een oud koloniaal huis waar eens een van de onder koningen woonde. Later woonden hier enkele van de “bevrijders” van Peru. Dit is een van de beste musea in Peru en hier staan ook onder andere twee befaamde monumenten, bewerkte stenen ongeveer 3000 jaar oud, de Estela Raymondi en de Tello Obelisk. Verder is hier een grote textiel verzameling met pre-Colombiaanse kledingstukken en voorwerpen gemaakt van metaal. Dit museum is dicht op Maandag.

LARCO MUSEUM. Gehuisd in een koloniaal gebouw van de zeventiende eeuw en gebouwd boven op een piramide van de achtste eeuw. Behalve een grote verzameling Peruviaans goud en zilver van de vroege dagen is er ook een grote collectie pre-Colombiaanse Erotische Kunst. Er zijn in dit museum meer dan 45.000 archeologische voorwerpen en zodoende is het de grootste privé verzameling ter wereld van pre-Colombiaanse kunst.

Deze excursie duurt ongeveer drie en een half uur en is mogelijk zowel in de ochtend als in de namiddag maar niet op maandag.

 

TOUR NAAR DE RUÏNES VAN PACHACAMAC

Deze tour vertrekt dagelijks om 9.15 en 14.15, maar gaat niet op maandag.

Excursie naar de pre-Inca ruïnes van Pachacamac, ongeveer 30 km verwijderd van Lima in de Lurin vallei. Het was een van de belangrijkste religieuze centra langs de kust. Pelgrims kwamen naar dit tempel complex om de schepper Viracoche te vereren. Dit complex bestaat uit verschillende piramides en andere gebouwen gemaakt door verschillende pre-Colombiaans culturen waaronder ook de Incas.

Deze excursie duurt ongeveer drie en een half uur en de reis hier naar toe gaat gedeeltelijk langs de kust met interessante uitzichten.