Puno en Titikaka

Puno en het Titikaka meer

Puno is een klein stadje met iets meer dan 100.000 inwoners aan de oevers van het Titikaka meer. Het is een goede plek om de reis te onderbreken van Arequipa naar La Paz of de reis van Arequipa naar Cuzco of van la Paz naar Cuzco. De belangrijkste atractie in Puno is het Titikaka meer. Hier bevinden zich de Uros riet eilanden, Taquile en Amantani.

Ongeveer 30 km van Puno is de pre-inca begraafplaats Sillustani met imposante graftorens bekend onder de naam Chullpas. De beste tijd om hier naar toe te gaan is in de namiddag want dan is het licht beter om foto’s te nemen, maar als tijd een probleem is dan kun je ook naar toe gaan op weg naar of van het vliegveld van Juliaca. Puno zelf heeft geen vliegveld. Het dichtstbijzijnd vliegveld is in Juliaca en dat is ongeveer een uur reizen verwijderd van Puno.

Wij bevelen aan in Puno;

EXCURSIE NAAR DE UROS RIET EILANDEN

Deze excursie duurt ongeveer 3 uur.  De Uros eilanden zijn drijvende eilanden gemaakt van riet in de Puno baai. Op de eilanden wonen hoogland indianen die hun producten proberen te verkopen aan de bezoekers. De kinderen gaan naar een schooltje op een der eilanden en er is ook een eerste hulp post.

Je wordt afgehaald van je hotel om negen uur in de ochtend en vervoerd naar de haven van Puno. Hier nemen we een motorboot die er iets meer dan een half uur over doet om de eilanden te bereiken. Op het moment zijn er ongeveer veertig eilanden en wij bezoeken er een stuk of drie. Er is ook de mogelijkheid om een tochtje te maken op een originele riet boot.

 

EXCURSIE NAAR SILLUSTANI

Deze excursie duurt ongeveer 3.30 uur. Om ongeveer half drie in de middag word je opgehaald van je hotel en de reis naar de pre-inca begraafplaats van Sillustani duurt ongeveer 45 minuten. We verblijven hier voor ongeveer twee uur en dan keren we weer terug naar Puno.

 

TITIKAKA MEER, UROS EN TAQUILE

Dit is een volledige dag excursie. Taquile is een eiland in het Titikaka meer, ongeveer 45 kilometer verwijderd van Puno. De eiland bewoners spreken Quechua en leven in een commune. Zij leven voornamelijk van de landbouw en visvangst en houden oude Inca tradities in stand. Op het eiland zijn veel ruïnes en Inca terrassen. Het eiland is bekend vanwege de goede kwaliteit van producten gemaakt uit wol.

Tijdens de reis naar Taquile maken we een korte stop op de Uros riet eilanden

 

TITIKAKA MEER, TAQUILE EN AMANTANI

 

Dit is een excursie van 2 dagen. De nacht breng je door in een huis van een eiland bewoner. Taquile en Amantani zijn eilanden in het Titikaka meer, ongeveer 45 kilometer verwijderd van Puno. De eiland bewoners spreken Quechua en leven in een comune. Zij leven voornamelijk van de landbouw en visvangst en houden oude Inca tradities in stand. Op de eilanden zijn veel ruïnes en Inca terrassen. Tequile is bekend vanwege de goede kwaliteit van producten gemaakt uit wol.

 

Tijdens de reis naar Amantani en Taquile maken we een korte stop op de Uros riet eilanden


EXCURSIE VAN PUNO NAAR COPACABANA EN HET EILAND VAN DE ZON

Dit is een 2 daagse excursie. Het is ongeveer 3 uur in de bus naar de grens met Bolivia . Aan de andere kant van de grens met Bolivia ligt het bedevaartsoord Copacabana. Dit vriendelijke kleine stadje is bekend vanwege het beeld van “ Onze lieve vrouw van Copacabana” een van de meest vereerde heilige in dit gedeelte van Zuid Amerika. Gedurende het gehele jaar zijn er mensen die hier offers komen brengen. Vanuit Copacabana is het slechts 30 minuten in een boot naar het Eiland van de Zon. Volgens de Inca legendes is dit de plek waar de gehele Inca geschiedenis begon.

DAG 1: Je vertrekt vanuit Puno om 08.00 uur en rijdt over een weg met geweldige uitzichten langs de oevers van het Titikaka meer naar het grens dorpje Yunguyo. Nadat we de grens formaliteiten vervuld hebben is het slechts 20 minuten verder reizen naar Copacabana waar we lunch hebben in hotel Rosario del Lago. Dit is hetzelfde hotel waar we de nacht zullen doorbrengen.

In de namiddag is er een excursie naar het Eiland van de Zon. Hier bezoeken we enkele ruïnes en het fontein van de eeuwige jeugd. Diner en overnachting in hotel Rosario del Lago.

DAG 2: Ontbijt in het hotel en de rest van de ochtend vrij om de kathedraal te bezoeken waar het beeld van “ Nuestra senora de Copacabana” zich bevindt en om de rest van Copacabana te verkennen. Na de lunch reis je terug naar Puno of reis je door naar La Paz.